TPL_IN
Created: 04 May 2016

TAGRA.EU – Egyszerű, kényelmes tachográf adatfeldolgozó program

A Truck Data Technology, s.r.o. társaság TAGRA.EU – Tachograph Data Analyses néven új standardot állított be az analóg és digitális tachográfok ellenőrzése, feljegyzés nyilvántartások területén.

 

Lehetővé teszi a szállítmányozó vállalkozások számára egyes gépjármvezetői munkáját kiértékelni, az EU 561/2006 (esetleg 3820/1985, vagy AETR). A TAGRA software rendkívül felhasználóbarát kezelő felületének köszönhetően nem kevés időt takaríthat meg a tachográf korongok vagy a digitális tachográfból kiolvasott adatok feldolgozásánál.  A program készítésekor abból indultunk ki, hogy valóban mindenki használni tudja. Miután beolvastuk a sofőr chip kártyát vagy a digitális tachográf adatokat (esetlegesen a korongot), TAGRA.eu automatikusan kiértékeli az adatokat  a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően.

Mivel tud többet a Tagra mint a konkurens programok?

Rendkívül széles riport készítő modul nyújt segítséget, nemcsak a jogszabályok betartására, hanem a munkaidő, járműkihasználtság, illetve az utak tervezése terén. Több mint   25  kimutatás áll az ügyfeleink rendelkezésére a soförők kiértékelésére, illetve figyelmeztetésére. A szoftver segítségével a vezetéshez szükséges okmányok, igazolások elkészíthetőek, nyílvántarthatóak. (szabadság, alkalmi utasszállítás, AETR stb.) A sofőrkártyák beolvasása után ellenőrizhető, mely sofőrünk tudja az adott feladatot ellátni úgy, hogy ne történjen szabálysértés.

·         könnyen ellenőrizhető események az egyes időszakokban

·         vezetési és pihenőidők, munkaidő betartásának ellenőrzése a vonatkozó előírásoknak megfelelően

·         folyamatos programfrissítések (újabb kimutatások, jogszabálykövetés, stb.)

·         a szoftver elindításakor figyelmeztet a következő kiolvasások időpontjára

·         szabadságok, szabadnapok, betegszabadságok nyílvántartása

·         felhasználóbarát kezelőfelület

Rendszerünk szállítható hálózati változatban is, ahol több számítógépről érhető el a járművezetők és járművek közös adatbázisa, ennek jelentősége a több telephellyel működő vállalkozásoknál van. Természetes, hogy kompatibilis a különböző típusú korongokhoz.

A Tagra.EU szoftver kezelőfelülete:
 Kártyakiolvasás, adatkiértékelés:

MEGVÁSÁROLHATÓ VERZIÓK TAGRA.EU

·         Analog: tachográf korongok kiértékelésére alkalmas változat

·         Digi: digitális sofőrkártya és tachográf adatok tárolására és kiértékelésére alkalmas változat

·         Combi: Analóg és digitális jármű adatainak feldolgozására alkalmas változat

KOMPATIBILIS TACHOGRÁF, KIOLVASÓ, SCANNER

 

A Tagra szoftver, bármilyen típusú tachográf kiolvasó eszközzel használható. A TDT az általunk forgalmazott sofőrkártyakiolvasóval garantálja a működést,  de sok  más kereskedelmi forgalomban kapható kártyolvasó is használhtó. A korongok kiértékelése pedig bármely tömörítetlen képfájlból történhet.

SPECIÁLIS CSOMAGOK KISVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA

 

Tartalmaz sofőrkártya olvasó és járműegység letöltő eszközt is !

·         Digi 2: Maximum 2 darab digitális jármű adatainak feldolgozására alkalmas

·         Digi 4: Maximum 2 darab digitális jármű adatainak feldolgozására alkalmas.

·         Mini 6: Combi modell, maximum 6 darab jármű adatainak feldolgozására alkalmas

TPL_IN
Created: 04 May 2016

A kötelezettségekre is van megoldás!

A Tagra szoftver alkalmas a digitális és analóg tachográf adatok kiértékelésére.

Tagra Combi

A szoftver működése:

A beolvasott adatokat a rendszer a megrendelő igénye szerinti SQL adatbázisba tárolja (MS SQL, Firebird, Oracle) A feldolgozott adatokat a jogszabályi előírások szerint kiértékeli, a szükséges kimutatásokat elkészíti. Sokoldalú riportkészítő modulja nemcsak a sofőrök munkaidejének, hanem a járművek kihasználtságának ellenőrzésére is alkalmas. A szoftverekhez sofőr kártyaolvasót,letöltő eszközöket adunk, mely gyorsabbá teszi a munkafolyamatot. Új fejlesztésű eszközünk lehetőséget kínál akár a tachográf adatok út közbeni leolvasására is .

További információk a TAGRA.EU programról.


Miért válassza a Tagra szoftvert?
Napjainkban több európai országban találkozhat közúti ellenőrzések során a Tagra szoftver ellenőri változatával. /Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Németországban, Portugáliában… /

 

 

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Tagra szoftverrel végzi a közúti és telephelyi ellenőrzéseket !
TPL_IN
Created: 04 May 2016

A GSM DOWNLOAD BOX egy egyedülálló eszköz a digitális sofőrkártya adatainak kiolvasására és GSM hálózaton keresztüli küldésre. Mindazok számára alkalmas, akik a kártyát egyszerűen, bárhol szeretnék kiolvasni


A GSM Download box tartósan elhelyezhető a jármű vezetőfülkéjében, ezzel lehetőséget biztosít a gépjárművezetőnek, hogy bármikor, bárhol kiolvashassa a kártyáját, és az adatokat ezután továbbíthassa feldolgozásra.

Hogyan működik a GSM DOWNLOAD BOX?

 

A kártya behelyezése után az eszköz azonnal kiolvassa az adatokat. Az adatállomány ezután GSM hálózaton (mobil internet)  küldésre kerül. Amint az állomány mentésre került az adatbázisban, e-mail mellékleteként az arra jogosult címre küldésre kerül.


Adatarchiválás digitális tachográfból. A GSM DOWNLOAD BOX teljesíti a törvényben előírt kötelezettséget a digitális tachográf adatmentéséről. Valamennyi adatállomány internetes alkalmazásban mentésre kerül, ezzel az adatok bárhonnan elérhetőek.

 

A GSM DOWNLOAD BOX a sofőrkártya adatokat DDD formátumban menti el.

 

TPL_IN
Created: 04 May 2016

A TDT Download box és a Download box plus intelligens eszközök, a digitális tachográf (DTCO) adatainak és a digitális tachográfban elhelyezett sofőrkártyák adatainak letöltésére. Ez az eszköz a töltését a digitális tachográfból kapja, a vezérlését egychipes mikroszámítógép végzi. A letöltés RS 232 csatakozón keresztül történik és egy SD (Secure Digital) kártyán kerül tárolásra.

                


A Download box és box plus előnyei:

·         egyszerű feladat választás

·         egyszerű és egyértelmű letöltés folyamat

·         valamennyi DTCO letöltésére alkalmas

·         DTCO fő memória és sofőrkártya letöltése

·         egyszerű használat

·         konfigurálás és adattárolás bármilyen típusú számítógépre

·         egyszerű és gyors adatátvitel a számítógépre

·         a letöltött adatok mennyiségét az alkalmazott SD kártya határozza meg

A download box segítségével mobil számítástechnikai eszközök nélkül is lehetőség van az adatok járművek/sofőrkártyák kiolvasására. Az EU szabályok ellenőrzésére így később is lehetőség nyílik.